Electrische & hybride voertuigen

 

Het rijden in elektrische auto's is steeds populairder en brengt vele voordelen met zich mee. Naast een gunstig effect voor het milieu kunt u  relatief goedkoop autorijden. Echter ook de elektrische auto heeft naast stroom ook onderhoud nodig. Naast het updaten van de software en het regelmatig bijvullen van de koelvloeistof is een check op slijtage van bijvoorbeeld de remmen en wielen zeer belangrijk.

In onze garage  hebben we alle materialen beschikbaar om het onderhoud goed voor u te kunnen uitvoeren. Onze monteurs zijn expert op het gebied van elektrische auto's van alle merken. Heeft u schade aan uw auto dan kunnen we dit vakkundig voor u repareren.

 

 • Regeneratief remmen
  Door een regeneratief remsysteem heeft een elektrische auto 50% minder onderhoud nodig aan de remmen dan een traditionele auto. Maar je zal er nog steeds voor moeten zorgen dat je remblokken in goede conditie blijven. Juist omdat de remdelen minder worden gebruikt, is het reinigen en gangbaar houden van groot belang.   
 • Vloeistoffen
  Een elektrische auto heeft veel minder vloeistoffen om te verversen. De vloeistoffen die wel moeten worden ververst, zijn niet eenvoudig toegankelijk. Hiervoor is specialistische kennis nodig.
  Meestal heeft een elektrische auto drie soorten vloeistoffen die moeten worden bijgevuld: koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof. Voor sommige elektrische auto's geldt een uitzondering.
 • Ruitenwissers
  De ruitenwissers moeten, net als bij traditionele auto's, om de zoveel tijd worden vervangen. Het is aan te raden om de ruitenwissers in ieder geval twee keer per jaar (aan het begin van de zomer en aan het begin van de winter) goed te controleren.
 • Accu
  Elektrische auto's hebben een hoogvoltage accu. Deze accu zal na verloop van tijd minder gaan presteren en moet soms worden vervangen. Het vervangen van een hoogvoltage accu wordt niet gezien als regulier onderhoud, omdat deze accu zeker 10 jaar mee moet gaan.
  Meestal is er in een elektrische auto ook een 12 volt accu aanwezig. Deze accu is cruciaal voor de board elektronica en zorgt er ook voor dat het hoogvoltage systeem wordt aangestuurd. Een defecte 12 volt accu zorgt voor uitval van het hele voertuig. Het is dus belangrijk om deze regelmatig te laten controleren.

 

 

Donkers  Autobedrijf   Oudedijk 125 5409 SC Odiliapeel       info@donkersautobedrijf.nl     0413 - 272028